My Photo

Wat vindt u nog op BrandCoach blog ?

 • Kennismaken met BrandCoach
  Alles wat u wil weten over BrandCoach zonder het rechtstreeks aan Walter Dermul te moeten vragen. U vindt uitleg over de merkfilosofie, de aanpak en de referenties van Brand Coach.
 • BrandDigest
  Een uitgelezen selectie van uiterst lezenswaardige artikelen over branding en brand management. Engelstalig.
 • BrandQuotes
  Quotes van helden en andere doodgewone mensen, over merken, marketing en business strategieën.
 • Home
  Recente berichten over merken.
 • Zoek het Zelf
  Google

Welkom

 • BrandCoach brengt u regelmatig nieuwe updates over wat er zoal in de wereld van het merkbeleid te beleven valt. Aarzel vooral niet te reageren of om u te abonneren via email.

Contact

 • Email Address:
 • Website: http://brandcoach.typepad.com

Biography

Walter Dermul (°1953) heeft zowat 25 jaar ervaring in marketingcommunicatie, o.a. in het bureau Quattro Saatchi & Saatchi, dat hij mee oprichtte in 1991 en waar hij Strategisch Directeur was. Hij heeft een ruime expertise in zowat alle sectoren : van ‘fast moving consumer brands’ tot not-for-profit instellingen – van diensten tot business to business – van massa-marketing-campagnes, over database gedreven one-to-one marketing tot web-marketing. Dit alles bij zowel locale als Benelux- en pan-europese klanten en projecten.

Sinds januari 2005 is Walter Dermul actief als zelfstandig en onafhankelijk marketing- & merkstrategisch consultant - onder de naam BrandCoach. In die hoedanigheid helpt hij CEO’s en top-medewerkers succesvoller te zijn in hun marktstrategische ambities. Als adviseur, klankbord én persoonlijke coach helpt BrandCoach marketing- en communicatieprofessionals om doelgerichter fundamentele, lange termijn merkstrategieën te ontwikkelen en uit te bouwen.

Walter heeft zijn professionele carrière in de marketingwereld uitgebouwd, maar is psycholoog van vorming. Het is dan ook logisch dat hij steeds meer dan anderen oog heeft voor de psychologische aspecten van de mens. Niet alleen de psychologie van consumenten – maar ook de psychologie van de medewerkers in een organisatie. Het uitbouwen en onderhouden van een merk is mensenwerk. Een strategisch plan voor het merk moet het team niet alleen richting geven maar ook sterk motiveren om het merk uit te dragen en tot in de details wààr te maken.

Walter Dermul studeerde consumentenpsychologie (UGent) en heeft een MBA in Marketing Management (UGent, Vlerick School – Speciale Licentie Marketing).
Hij is sinds vele jaren actief gastdocent in verschillende instellingen : Vlerick School voor Management, Ehsal, Vlekho, Boston University Brussels, UGent, UAMS...

Tot einde 2004 is Walter Dermul voorzitter geweest van de Belgische vak-vereniging van communicatie-professionals (ACC). In de 4 jaar van dit voorzitterschap werd de organisatie grondig gewijzigd, zodat de vereniging vandaag, meer dan tevoren, àlle communicatiedisciplines vertegenwoordigt. Waar ACC voordien alleen reclameprofessionals verenigde, heeft het ACC vandaag ook Expert Centers m.b.t. Direct Marketing, Brand Activation en Online Communicatie.


Email : walter.dermul@brandcoach.be

Interests

welkom op de blog van walter dermul, brandcoach ! als onafhankelijk merkenstrategisch adviseur help ik bedrijven en organisaties succesvoller te zijn met hun merken.